Zoete aardappel-wortelsoep met kruidige kikkererwten

Zoete aardappel-wortelsoep met kruidige kikkererwten

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kikkererwten: 100 g (blik) wortel: 1.25 zoete aardappel: 0.5 ui: 0.25 citroen: 0.25 teen look: 0.25 zure room: 1 eetlepel groentebouillon: 187.5 ml olijfolie rozemarijn gember: 0.25 (cm) kurkuma: 0.25 (tl) currypoeder: 0.25 (tl) peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn en snij de geschilde wortels en de geschilde zoete aardappelen in stukken. Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg dan de geperste look toe, samen met de wortel en de zoete aardappel. Bak kort mee en blus met de groentebouillon. Schil en rasp de gember en voeg toe. Breng verder op smaak met peper, zout en wat rozemarijn. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken op een zacht vuur tot alle groenten gaar zijn. Mix fijn, en breng indien nodig verder op smaak met nog wat peper en zout.

Spoel ondertussen de kikkererwten en laat goed uitlekken. Doe ze in een kom en pers er de citroen boven uit. Breng op smaak met de kurkuma, currypoeder en peper. Meng goed zodat de kruiden mooi verspreid zijn. Bak de kikkererwten even kort in een warme pan zonder olie. Roer goed zodat ze niet aanbranden.

Serveer in een diep bord, verdeel de kikkererwten en werk af met 1 el zure room per bord.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de kikkererwten ook krokant bakken in de oven. Besprenkel ze met wat olie en verdeel ze over een ovenschaal. Doe de kikkererwten 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Roer af en toe om tot de kikkererwten mooi bruin zijn.