Witloofsoep met geuze

Witloofsoep met geuze

Herfst Winter 40 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

witloof: 250 g aardappelen: 0.75 appel: 0.5 ui: 0.5 groentebouillon: 250 ml geuze: 0.25 (flesje naar keuze) olijfolie kaneel currypoeder peper zout

Bereiding

Was en snij de ingrediënten in stukken (witloof, appel, aardappel en ui).

Fruit de ui in een hete pan met olie. Voeg de helft van het witloof toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen, groentebouillon en de helft van het bier toe. Laat een kleine 10 minuten goed doorkoken. Mix het geheel fijn.

Bak ondertussen de rest van de witloof in een pan met olie. Voeg de appel toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en wat kaneel. Blus met de rest van het bier. Laat even pruttelen en voeg daarna toe aan de rest van de soep. Laat nog even goed koken.

Lekker met volkoren brood.