Winterse aardappelstoofpot
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
zoete aardappel: 1
pastinaak: 0.5
wortel: 0.5
prei: 0.5
ui: 0.25
koolraap: 0.12
groentebouillon: 62.5 ml
olijfolie
tijm
peper
Bereiding
Was en schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.
Was en snij ook de andere groenten in blokjes of reepjes (pastinaak, koolraap, prei en ui).
Verhit een grote (wok)pan met olie en stoof de ui aan. Voeg daarna de prei toe. Bak als laatste de andere groenten ook een 5-tal minuten aan in de pan. Voeg de groentebouillon en de tijm toe en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur tot alle groenten gaar zijn. Breng verder op smaak met peper.
Lekker met rijst, risotto of couscous.
Alternatieve ingrediënten
Tip: ook lekker met spekjes of kip als je graag iets van vlees hebt.