wintersalade met rodekool

Wintersalade met rodekool

Herfst Lente Winter 20 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

rodekool: 0.12 wortel: 0.5 appel: 0.5 rode ui: 0.25 blauwe kaas: 25 g walnoten: 25 g balsamicoazijn: 1.5 eetlepel olijfolie: 0.5 eetlepel honing: 0.5 (tl) peper zout

Bereiding

Meng in een ruime kom de olijfolie, balsamicoazijn, de honing, een snuifje zout en peper. Meng goed door elkaar tot een mooie dressing.

Snij de rodekool in fijne reepjes. Schil en rasp de wortel en snij de rode ui in fijne halve ringen.

Voeg de groenten toe aan de dressing en meng goed. Laat het geheel even trekken.

Schil ondertussen de appels en snij in dunne plakjes.

Schep het rodekoolmengsel in het midden van een bord. Verkruimel de blauwe kaas erover. Verdeel ook de walnoten en werk af met een paar schijfjes appel.

Lekker met een stukje stokbrood.

Alternatieve ingrediënten

Tip: vind je dat blauwe kaas een te sterke smaak heeft? Gebruik dan geitenkaas of een andere kaas die je graag eet.