Vegetarische wok

Vegetarische wok

Herfst Lente Zomer 20 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tofu: 93.75 g maïs: 50 g wortelen: 50 g champignons: 50 g babyspinazie: 50 g sojascheuten: 30 g ui: 0.25 sojasaus: 3 eetlepel (voor marinade en recept) olie (hittebestendige olie zoals olijfolie, arachideolie of zonnebloemolie) peper

Bereiding

Dep de tofu droog en snij ze in kleine blokjes. Plaats de tofu in een kommetje en  voeg 2 eetlepels sojasaus toe. Laat dit ongeveer 15 tot 30 minuten staan in de koelkast, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
Tip: prik met een vork wat gaatjes in de tofu, zo wordt de marinade sneller opgenomen.

Was en snij de groenten en de ui in fijne stukjes. 

Zet de wok op een hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de ui toe en bak glazig.

Voeg de groenten toe en roerbak gedurende 1 minuut. Voeg de sojascheuten en babyspinazie toe en laat verder bakken tot de spinazie begint te slinken. Voeg de sojasaus toe en na enkele minuten ook de tofublokjes. Breng op smaak met peper.

Dien op zodra de tofu warm is.

 

Alternatieve ingrediënten

Ook lekker met rijst of noedels