Vegetarische moussaka aubergine tomaat

Vegetarische moussaka

Herfst Zomer 60 - 90 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

quorn: 75 g (gehakt) aardappelen: 125 g tomatenblokjes: 100 g (blik) ui: 0.5 courgette: 0.25 soja melk: 62.5 ml geraspte kaas: 25 g feta: 12.5 g boter: 12.5 g bloem: 7.5 g tomatenpuree teen look: 0.5 eierdooiers: 0.25 olijfolie komijn Provençaalse kruiden oregano kaneel nootmuskaat peper zout

Bereiding

Breng het quorngehakt op smaak met de eierdooier en wat gemalen komijn. Dek dit af en zet in de koelkast.

Snij de courgette in schijven, breng op smaak met Provençaalse kruiden en bak in voldoende olijfolie. Zet aan de kant in een bord en laat uitlekken op keukenpapier.

Snipper de ui fijn. Stoof eerst de ui samen met het quorngehakt in olijfolie. Voeg na enkele minuten de geperste knoflook toe. Voeg daarna tomatenpuree, Provençaalse kruiden, oregano, peper en zout toe. Laat alles een vijftal minuten zachtjes sudderen. Voeg als laatste een klein snuifje kaneel toe.

Breng de tomatenblokjes op smaak met oregano, peper en zout.

Voor de bechamelsaus:  laat de boter smelten en meng de bloem erdoor. Laat dit even drogen op een matig vuur. Voeg de melk erbij en roeren tot je een homogene saus krijgt. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Schil de aardappelen en snij in heel dunne schijfjes.

 

Stel de moussaka samen in een diepe ovenvaste schotel:

·       1ste laag: bodem bedekken met de schijven courgette

·       2de  laag: het quorngehakt met de ui-tomatensaus

·       3de  laag: de tomatenblokjes

·       4de  laag: aardappelschijfjes

·       5de  laag: de bechamelsaus

Werk af met gemalen kaas en blokjes fetakaas.

Zet in de oven gedurende 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Zet eventueel de laatste 5 minuten op grillstand voor een krokant korstje.