Vegetarische lentestoemp recept tofu erwten

Vegetarische lentestoemp

Lente 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tofu: 75 g (of quorn) aardappelen: 200 g bladmoes: 150 g erwten: 50 g (diepvries) sla: 0.5 (krop) melk: 75 ml rode ui: 0.5 komijnzaad olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook gaar. Voeg de doperwtjes de laatste minuut toe en laat meekoken.

Verwijder de lelijke blaadjes en worteltjes van de bladmoes. Was de bladmoes en sla. Snij de sla in fijne reepjes en de bladmoes in grotere stukken. Pel de ui en snij in ringen.

Bak de ui en de tofu- of quornreepjes in de olijfolie bruin. Kruid met de komijnzaadjes. Maak een puree van de gare aardappelen en doperwtjes en voeg de hete melk en wat olijfolie toe.

Sla en bladmoes toevoegen en nog even goed opwarmen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg net voor het serveren de gebakken ui en vegetarische reepjes toe.

Alternatieve ingrediënten

Tip: bladmoes wordt ook wel raapstelen genoemd.