Vegetarische curry met kikkererwten en tuinbonen

Vegetarische curry met kikkererwten en tuinbonen

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kikkererwten: 75 g tuinbonen: 25 g selder: 1 (stengel) wortel: 0.5 ui: 0.25 kokosmelk: 100 ml citroen: 0.25 olijfolie: 0.5 eetlepel koriander (vers) kurkuma: 0.5 (theelepel) gember: 0.5 (cm) currypoeder peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn en snij de wortel en selder in kleine blokjes. Bak deze circa 4 minuten in een het pan met olie.

Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg de gember, de kurkuma en zwarte peper toe aan de groenten. Doe dan de kikkererwten en de tuinbonen erbij.

Voeg de kokosmelk toe, zet een deksel op de pan en laat zo’n 30 minuten sudderen op een laag vuur. Breng op smaak met currypoeder, zout en peper. Werk af met wat (verse) koriander.

Lekker met zilvervliesrijst, mie of Griekse pasta