Vegetarische couscous boontjes, paprika, ei

Vegetarische couscous

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

couscous: 75 g (volkoren) prinsessenbonen: 125 g ei: 1 paprika: 0.75 walnoten: 12.5 g ui: 0.25 citroen: 0.25 teen look: 0.25 groentebouillon: 125 ml olijfolie komijn kaneel munt peper zout

Bereiding

Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze afkoelen onder stromend koud water.

Voeg de couscous toe aan de kokende groentebouillon en laat opzwellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak ondertussen de prinsessenbonen schoon en snij de andere groenten in stukjes. Kook de bonen gaar in een bodempje water in circa 5 minuten.

Fruit de ui zachtjes aan in de pan. Bak de paprika mee tot alles gaar is. Voeg de look toe en laat kort meebakken. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe aan de ui en paprika. Breng op smaak met peper, zout, komijn en kaneel.

Meng de couscous met de groenten en breng op smaak met peper en citroensap. Pel de eieren en leg ze in partjes gesneden samen met de gehakte walnoten op de couscousmengeling.

Werk af met verse munt. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de munt ook vervangen door koriander.

Pimp je couscous met olijven en feta voor extra pit!