vegetarisch stoofpotje met bruin bier

Vegetarisch stoofpotje met bruin bier

Herfst Winter 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

witte bonen: 125 g (blik) wortel: 0.5 ui: 0.5 knolselder: 0.25 rammenas: 0.25 rozijnen (handje) bruin bier: 0.25 (flesje) teen look: 0.5 groentenbouillon: 25 ml olijfolie kaneel peper zout

Bereiding

Spoel de witte bonen. Snipper de ui fijn en snij de wortels, knolselder en rammenas in blokjes.

Fruit de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de geperste look, wortel, knolselder en rammenas toe en bak de groenten een 5-tal minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de witte bonen en de rozijnen toe en overgiet het geheel met de bouillon en het bier. Laat 10-15 minuten sudderen op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper, zout en wat kaneel.

Lekker met zilvervliesrijst.