Turkse pilav met groenten
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
bulgur: 75 g
erwten: 40 g (diepvries)
tomaat: 0.5
wortel: 0.5
ui: 0.25
munt: 2 (theelepel)
olijfolie
peper
zout
Bereiding
Snij de groenten in kleine stukjes. Verhit de olie en doe er de ui en de wortel in en laat 3 minuten bakken.
Voeg de tomaten eraan toe en laat nog eens 3 minuten sudderen. Doe er dan de bulgur en de (bevroren) erwten bij en bak nog 1 minuut.
Voeg 750 ml kokend water toe en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen tot de bulgur gaar is. Breng op smaak met munt, peper en zout.
Alternatieve ingrediënten
Tip: als je de tomaat er van het begin bijvoegt, kan je de groenten niet bakken. De tomaten verliezen direct hun vocht waardoor alles gaar zal koken in plaats van bakken.