Taart van sjalotjes met salade

Taart van sjalotjes met salade

Herfst Lente Winter Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

bladerdeeg: 0.25 sjalot: 2.5 tomaat: 1 komkommer: 0.25 rode ui: 0.25 halloumikaas: 56.25 g rode wijn: 50 ml ei: 0.5 room: 50 ml bruine suiker: 0.25 eetlepel bieslook: 0.25 (bussel) tijm rozemarijn peper zout

Bereiding

Leg de bladerdeeg in een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bladerdeeg 10 minuten voor in de oven op 180°C. Gebruik hiervoor gewichtjes of bakbonen zodat het deeg niet naar boven komt.

Doe ondertussen de wijn, samen met de suiker, een takje tijm en rozemarijn in een steelpan. Laat inkoken tot het stroperig wordt. Verwijder de kruiden.

Snij de sjalotten in twee.

Bedek de bodem van de bladerdeeg met de wijnsiroop. Laat nog een beetje over om te gebruiken bij het slaatje. Leg de sjalotten op de siroop.

Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de sjalotten.

Bak de taart goudbruin in 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Voor de salade:
Snij de halloumi in plakjes, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje peper en zout. Bak de kaas 4 minuten op een zacht vuurtje in olijfolie.

Snij ondertussen de tomaten en de komkommer in fijne blokjes. Snij ook de ui en de bieslook fijn. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met wat peper en werk af met de wijnsiroop. Leg de halloumi op de salade en serveer samen met de taart van sjalotjes.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Ook lekker met wat spekblokjes in het slaatje. Het slaatje kan je aanpassen naargelang het seizoen. Experimenteer er maar op los!