Stoofpotje met pompoen

Stoofpotje met pompoen

Herfst Lente Winter Zomer 45 - 60 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pompoen: 187.5 g sperziebonen: 50 g selder: 0.5 (stengel) wortel: 0.25 tomaat: 0.25 (blik, gepeld) room: 31.25 ml (soja) Indiase curry: 0.5 eetlepel teen look: 0.25 olijfolie komijn peper zout

Bereiding

Snij de groenten in blokjes. Verhit de olie in een grote stoofpot.

Bak de ui met wortel enkele minuten al omscheppend. Voeg de geperste look, selder, pompoen en sperziebonen toe en laat enkele minuten meestoven.  

Roer de currypasta erdoor en doe de tomaten erbij.  Stoof alles samen afgedekt in 20-30 minuten beetgaar.

Roer dan de (soja) room erdoor en verwarm het geheel nog enkele minuten door. Kruid bij naar smaak met komijn, peper en zout.

Lekker met rijst, couscous of Turks brood.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Voor wie een stoomoven of stoomkoker in huis heeft:  je kan de gewassen en in stukken gesneden pompoen 10 minuten stomen met de schil er nog aan. Zo krijg je een intense pompoensmaak.