stoemp van rodekool met peer

Stoemp van rodekool met peer

Herfst Winter 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

aardappelen: 200 g rodekool: 0.12 peer: 0.5 ui: 0.25 melk: 25 ml (soja) laurier: 0.5 (blaadjes) olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen gaar. Giet af.

Snipper de ui fijn. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Snij de rodekool in dunne reepjes.

Bak de ui glazig in een hete pot met olie. Voeg de rodekool, de peren en de laurierblaadjes toe en stoof het geheel ongeveer 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes.

Stamp de aardappelen samen met de rodekool en de melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Alternatieve ingrediënten

Tip: heb je er graag nog iets bij? Deze stamppot combineert goed met vis, kip of kalkoen.