Spiegelei gegaard in tomatensaus met boerenkool

Spiegelei gegaard in tomatensaus met boerenkool

Herfst Winter 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ei: 2 tomatenblokjes: 200 g (blik) boerenkool: 0.25 wortel: 0.5 ui: 0.5 teen look: 0.5 olijfolie paprikapoeder (gerookt) Provençaalse kruiden peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn. Schil de wortels en snij ze in fijne schijfjes. Hoe dikker je ze snijdt, hoe langer het duurt voor ze gaar zijn. Was de boerenkool en snij de bladeren in repen. Verwijder eventueel de harde nerven als je daar niet van houdt.

Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg op het einde de geperste look toe. Voeg de boerenkool erbij en laat sudderen tot deze geslonken is. Voeg dan de wortels en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de kruiden. Laat een tiental minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Maak holtes in de pan en doe hier de eieren in. Verdeel indien nodig het mengsel over 2 pannen. Zet een deksel op de pan en laat op een heel laag vuurtje staan zodat het eiwit kan stollen, maar zorg dat de dooier nog zacht blijft. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met nog wat peper en zout.

Lekker met volkoren stokbrood.