Spaghettipizza

Spaghettipizza

Herfst Zomer 15 - 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

spaghetti : 75 g (volkoren) wortel: 1 courgette: 0.5 paprika: 0.5 ui: 0.5 parmezaanse kaas: 10 g ei: 0.5 teen look: 0.5 olijfolie oregano peper zout

Bereiding

Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Snij ondertussen alle groenten in een kleine blokjes. Bak de courgette, ui, paprika en wortel in een hete pan met olie. Breng op smaak met peper, zout en wat oregano. Voeg op het einde de tomaat en de geperste look toe en laat nog 1 minuut bakken.

Kluts het ei met een handvol Parmezaanse kaas.

Meng het eimengsel met de afgegoten pasta en bak in de pan. Druk de pasta wat plat zodat de hele pan bedekt is en dat de bodem dun genoeg blijft. Bak 2 minuten aan elke zijde op een middellaag vuur zodat de spaghetti krokant wordt.

Beleg de bodem met de groenten. Werk eventueel af met wat peterselie. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan spaghetti sneller garen in de microgolfoven! Doe de spaghetti in een platic pot (met deksel) met water en een snuifje zout en laat 6 minuten draaien.