Soep van rammenas
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
Bereiding
Schil de rammenas en de aardappel en snij ze in blokjes. Snipper de ui fijn.
Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg op het einde de geperste look en de aardappel toe en bak nog kort mee. Blus met de bouillon. Laat een kwartier sudderen tot de aardappel beetgaar is. Voeg de rammenas toe. Hou een klein beetje rammenas aan de kant voor de afwerking. Laat het geheel nog 5 minuten verder koken tot de rammenas gaar is. Mix de soep fijn. Roer de room of melk erdoor en breng de soep opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en een beetje tijm.
Serveer de soep en werk af met wat geraspte rammenas.
Lekker met dik gesneden volkorenbrood.
Alternatieve ingrediënten
Tip: ook lekker met wat wijn. Blus de soep met een glas witte wijn en laat nog even doorkoken.