Salade van gegrilde asperges met halloumi

Salade van gegrilde asperges met halloumi

Lente 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

asperges: 250 g (witte en groene) halloumi: 100 g kerstomaten: 62.5 g walnoten: 25 g sla: 0.25 (krop) courgette: 0.25 appel: 0.25 bieslook olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de courgette en snij in fijne plakken. Was ook de kerstomaten en snij in 2. Snij de halloumi in plakken. Verdeel de courgette, tomaatjes en halloumi over een ovenschaal. Besprenkel met goed wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak een goede 15-20 minuten in de oven.

Schil de witte asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar en laat goed uitlekken.

Snij ondertussen de harde onderkant van de groene asperges. Bak ze gaar in een hete grillpan. Bak daarna de witte asperges ook in de grillpan. Breng op smaak met peper en zout.

Snipper de bieslook fijn. Was de salade en snij in reepjes. Was de appel en snij in kleine blokjes. Meng de bieslook, salade, appel en walnoten en verdeel over de borden. Verdeel daarover de andere groenten en de halloumi. Besprenkel met wat olijfolie.

Lekker met volkoren stokbrood.