linzensoep, soep, linzen, zoete aardappel

Romige linzensoep

Herfst Lente Winter 40 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zoete aardappel: 0.25 prei: 0.25 gedroogde linzen: 25 g verse kurkuma: 0.5 (cm) bouillonblokje: 0.25 komijn peterselie water: 250 ml peper

Bereiding

Was en schil de zoete aardappel. Snij in blokjes. Was ook de prei. Snij in reepjes. Gebruik zowel het wit als het groen van de prei.

Schil en rasp de kurkuma.

Spoel de rode linzen.

Doe alle ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en de gemalen komijn. Mix het geheel tot een romig soep.

Werk af met een paar blaadjes peterselie.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Verse kurkuma kan je vervangen door kurkumapoeder.