Rode bietensoep

Rode bietensoep

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

rode biet: 125 g (gekookt) feta: 37.5 g noten: 12.5 g aardappelen: 0.5 appel: 0.5 avocado: 0.5 rode ui: 0.25 teen look: 0.25 yoghurt: 0.5 eetlepel groentebouillon: 187.5 ml olijfolie komijn peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn. Schil, was en snij de aardappelen in stukken. Snij ook de rode bieten en de helft van de appels in stukken.

Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg op het einde de geperste look en de aardappelen toe. Breng op smaak met peper en een beetje komijn. Voeg de rode biet, de helft van de appels en de groentebouillon toe. Laat 15-20 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot alles gaar is. Mix fijn en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat water of groentebouillon toe als de soep te dik is.

Snij ondertussen de advocado in 2, verwijder de schil en de pit. Plet de avocado met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met wat peper. Snij de feta, de noten en de helft van de appels in kleine stukjes. Meng door de avocado.

Serveer de soep in een bord en werk af met de avocadocrème.

Lekker met volkoren stokbrood.