Quiche met moestuingroentjes, tomaat, broccoli, prei

Quiche met moestuingroentjes

Herfst Lente Zomer 20 minuten + baktijd 35 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

bladerdeeg: 0.25 (vel) wortel: 1 prei: 0.5 tomaat: 0.5 broccoli: 0.25 (kleine) room: 50 ml (soja) ei: 1 olijfolie tijm: 0.25 (tl) currypoeder: 0.25 (tl) peper zout

Bereiding

Snij alle groenten in grove blokjes. Stoof alle groenten met uitzondering van de tomaat aan in wat olijfolie. Laat een vijftal minuten zachtjes stoven

Rol het bladerdeeg uit in de vorm. Gebruik daarvoor bakpapier of vet de vorm in met boter en bestuif met bloem. Druk aan de zijkanten bovenaan goed aan en prik gaatjes in de bodem.

Voeg de tijm, bieslook, curry en de tomaten toe aan de gestoofde groentjes. Schik dit in de vorm.

Klop de room met de eieren los en giet dit mengsel over de groenten.

Bak het geheel af in een voorverwarmde oven van 190° gedurende 35minuten.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Plaats de Quiche op een rooster in de 2de onderste geleider van de oven. Gebruik de stand hete lucht + onder warmte voor een krokante korst.