Quesadilla met guacamole en een regenboogsalade

Quesadilla met guacamole en een regenboogsalade

Herfst Lente Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

wraps: 2 geraspte kaas: 50 g (naar keuze) avocado: 1 tomaat: 1 (grote) wortel: 0.5 maïs: 0.25 (kolf) groene paprika: 0.25 gele paprika: 0.25 veldsla: 37.5 g noten: 10 g citroensap olijfolie peper zout

Bereiding

Kook de maïskolven beetgaar in ongeveer 10 minuten. Spoel met koud water en laat goed afkoelen. Snij daarna de maïs van de kolf.

Schil de wortels en rasp ze. Was en snij de paprika in blokjes. Spoel de veldsla.

Was en snij de tomaten in blokjes.

Maak de guacamole door het vruchtvlees van de helft van de avocado's te prakken met een vork. Doe er een paar druppels citroensap bij naar smaak. Meng er 1/5 van de gesneden tomaten onder. Breng verder op smaak met goed wat peper en zout.

Neem de wraps. Beleg de helft ervan met een goede lag guacamole en kaas. Vouw de wrap toe en bak beide kanten bruin in een pan met olie. Zet het vuur niet te hoog, anders zal je kaas nog niet gesmolten zijn.

Maak het slaatje door de overgebleven avocado's in stukken te snijden en te mengen met de andere groenten en noten. Breng op smaak met een scheut olijfolie en wat peper en zout.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de quesadilla's ook in de oven klaarmaken in ongeveer 10 minuten.