Pompoentaart met spinazie en feta

Pompoentaart met spinazie en feta

Herfst Lente 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tofu: 93.75 g bladerdeeg pompoen: 0.25 spinazie: 100 g ui: 0.5 feta: 37.5 g bloem: 0.75 eetlepel groentebouillon: 25 ml teen look: 0.5 olijfolie komijn peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de bladerdeeg 15 minuten blind voor met behulp van bakgewichtjes.

Pers zoveel mogelijk water uit de tofu en dep daarna droog. Snij in kleine blokjes. Rol door de bloem en breng op smaak met wat peper en zout. Bak mooi bruin in een hete pan met olie.

Blancheer de spinazie een vijftal minuten en spoel daarna onder koud water. Laat goed uitlekken.

Snipper de ui fijn en snij de pompoen en de feta in blokjes. Fruit de ui in een hete pan met olie tot ze glazig is. Voeg de geperste look toe en bak even mee. Voeg daarna de pompoen toe en bak nog een 5-tal minuten. Blus met groentebouillon en laat nog een kleine 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot de pompoen zacht is. Doe als laatste de fetakaas en de tofu erbij. Breng op smaak met peper, zout en komijn.

Verdeel de spinazie over de bodem van de taart. Doe daarover het pompoenmengsel. Bak de taart nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Lekker met een slaatje bij!