Pizza met pompoen

Pizza met pompoen

Herfst 40 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pizzadeeg: 1 pompoen: 0.25 courgette: 0.25 ui: 0.5 geitenkaas: 50 g (zachte) rucola: 25 g yoghurt: 2 eetlepel honing: 0.5 eetlepel rozemarijn peper zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C.

Snij de courgette in snippers en de pompoen in kleine blokjes. Hoe fijner alles gesneden is, hoe sneller gaar ook. Snipper de ui fijn.

Meng de pompoen door de honing en breng op smaak met peper, zout en rozemarijn.

Smeer één vierde van de yoghurt op elke pizzabodem. Verdeel daarover de pompoen, courgette en ui. Brokkel de geitenkaas over de groenten. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Zet de pizza een klein halfuur in de oven tot de pizzabodem goudbruin is en de groenten zacht.

Werk af met de rucola.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten!

Tip 2: zelf pizzadeeg maken is heel eenvoudig. Je hebt enkel tijd nodig om het te laten rijzen. Wat heb je nodig?

Voor 1 pizzabodem:
- 187,5 g bloem
- 10 g verse gist of 4 g droge gist
- 1 el olijfolie
- 0.5 tl zout
- 10 ml lauw water

Los de gist op in het water. Meng daarna met de bloem, de olijfolie en het zout. Kneed het deeg tot het mooi glad is. Is het deeg te vochtig? Voeg dan wat extra bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat water toe. Rol het deeg in een bol en laat een uurtje rusten op een warme plaats. Rol daarna uit tot de bodem ongeveer een halve centimeter dik is.