Pizza met boerenkool, champignons en ricotta

Pizza met boerenkool, champignons en ricotta

Herfst Winter 30-45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pizzadeeg: 1 boerenkool: 0.25 champignons: 125 g passata: 100 g ricotta: 62.5 g mozzarella: 50 g (geraspt) ui: 0.5 teen look: 0.5 olijfolie Provençaalse kruiden peper zout

Bereiding

Was de boerenkool en snij ze in stukken. Verwijder eventueel de harde nerven als je daar geen fan van bent. Borstel de champignons proper en snij ze in schijfjes.

Snipper de ui fijn en bak glazig in een hete pan met olie. Voeg op het einde de geperste look toe. Voeg de boerenkool toe en bak op een zacht vuurtje tot die geslonken is. Hou dit mengsel even aan de kant.

Bak de champignons gaar in een hete pan met olie. Hou apart.

Meng de passata met de ricotta en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Beleg elke pizzadeeg met een royale laag tomatensaus. Beleg daarna met de boerenkool en de champignons. Werk af met de mozzarella. Breng nog wat op smaak met een beetje peper en zout.

Bak de pizza in ongeveer 15-20 minuten mooi bruin in een voorverwarmde oven op 200°C.

Alternatieve ingrediënten

Tip: zelf pizzadeeg maken is heel eenvoudig. Je hebt enkel tijd nodig om het te laten rijzen. Wat heb je nodig?
Voor 1 pizzabodem:
- 187,5 g bloem
- 10 g verse gist of 4 g droge gist
- 1 el olijfolie
- 0,5 tl zout
- 10 ml lauw water

Los de gist op in het water. Meng daarna met de bloem, de olijfolie en het zout. Kneed het deeg tot het mooi glad is. Is het deeg te vochtig? Voeg dan wat extra bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat water toe. Rol het deeg in een bol en laat een uurtje rusten op een warme plaats. Rol daarna uit tot de bodem ongeveer een halve centimeter dik is.