pasta met paddenstoelen en pompoen, gegaard in bockbier

Pasta met paddenstoelen en pompoen, gegaard in bockbier

Herfst Lente Winter 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pasta: 75 g (volkoren) paddenstoelen: 62.5 g (naar keuze) pompoen: 0.25 ui: 0.5 geraspte kaas: 15 g groentebouillon: 50 ml bockbier: 2 eetlepel teen look: 0.25 olijfolie peper zout

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snij de pompoen in blokjes en kook ze beetgaar.

Maak ondertussen de paddenstoelen schoon, snij ze in stukken en snipper de ui fijn. Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de paddenstoelen en de geperste look toe en bak alles goed aan. Voeg de groentebouillon en het bier toe en laat even goed doorkoken. Doe daarna de pompoen erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de gekookte pasta toe en laat nog 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Verdeel de pasta over de borden en werk af met de geraspte kaas.