Pasta met broccoli en room

Pasta met broccoli en room

Herfst Lente Winter Zomer 15-20 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

penne: 90 g (volkoren) broccoli: 0.25 look: 1 (teentje) water: 30 ml boter: 2.5 g (ongezouten) room: 30 ml parmezaanse kaas: 20 g (geraspte) peper zout olijfolie

Bereiding

Was de broccoli en snij ze in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak ze fijn.

Neem een grote, zware pan. Voeg de pasta, knoflook, peper, zout, olijfolie en water toe.
Laat gedurende 5 à 6 minuten koken op een hoog vuur en roer regelmatig door.  

Voeg de broccoli en boter toe en laat opnieuw 2 à 3 minuten koken, terwijl je blijft roeren.

Zet het vuur wat lager en meng grondig.

Voeg room en Parmezaanse kaas toe. Laat nog 3 minuten sudderen. 

Breng op smaak met peper en zout.