Pasta met broccoli en room
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
penne: 90 g (volkoren)
broccoli: 0.25
look: 1 (teentje)
water: 30 ml
boter: 2.5 g (ongezouten)
room: 30 ml
parmezaanse kaas: 20 g (geraspte)
peper
zout
olijfolie
Bereiding
Was de broccoli en snij ze in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak ze fijn.
Neem een grote, zware pan. Voeg de pasta, knoflook, peper, zout, olijfolie en water toe.
Laat gedurende 5 à 6 minuten koken op een hoog vuur en roer regelmatig door.
Voeg de broccoli en boter toe en laat opnieuw 2 à 3 minuten koken, terwijl je blijft roeren.
Zet het vuur wat lager en meng grondig.
Voeg room en Parmezaanse kaas toe. Laat nog 3 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.