Ovenschotel met spinazie en aardappelen

Ovenschotel met spinazie en aardappelen

Herfst Lente Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

aardappelen: 250 g (bloemige) spinazie: 125 g champignons: 62.5 g ei: 0.25 teen look: 0.5 melk: 0.5 eetlepel boter: 0.25 eetlepel olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat drogen. Pureer met de melk, het ei en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Spoel de spinazie. Laat ze slinken in het water van de aardappelen. Doe er de knoflook bij en kruid met peper en zout.

Snij de champignons in stukken en bak kort op een hevig vuur in een pan met olijfolie.

Schep de spinazie en de champignons in laagjes in een ovenschaal. Dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad. Zet 20 minuten in een hete oven van 175°C.

Alternatieve ingrediënten

Ook lekker met kip of gehakt.