Linzenburger

Linzenburger

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

linzen: 50 g (groene, blik) broodje: 1 tomaat: 0.5 sla: 0.25 (krop) ui: 0.25 paneermeel: 25 g bloem: 0.25 eetlepel ei: 0.25 teen look: 0.25 peterselie: 0.25 (bosje) komijn: 0.12 (theelepel)

Bereiding

Pureer de linzen met een staafmixer of blender. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in een beetje olijfolie en doe er op het einde de look en de peterselie bij. Haal de pan van het vuur.

Meng de uienmix met de linzen. Kruid vervolgens met komijnpoeder, peper en zout.  Voeg het ei, de bloem en het broodkruim toe en meng goed. Vorm van dit linzenmengsel de burgers (1 per persoon). Verhit olie in een pan en bak de burgers 5 minuten aan elke kant tot ze lichtbruin zijn. Snij de broodjes in de lengte doormidden.

Was de sla en snij de tomaten in dunne plakjes. Beleg de onderkant van het broodje met sla, tomaat en een burger. Werk af met een yoghurtdressing of sausje naar keuze. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer met de rest van de sla.

Alternatieve ingrediënten

Tips:
- Ook lekker met kikkererwten in plaats van met linzen.
- Je kan de broodjes 1 minuut in een warme grillpan leggen om ze lekker krokant te krijgen.