Krielaardappeltjes met champignons en een vleugje curry

Krielaardappeltjes met champignons en een vleugje curry

Herfst Lente Winter Zomer 30 - 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

krielaardappelen: 200 g oesterzwammen: 125 g champignons: 125 g selder: 1 (stengel) pijpajuintje: 2 teen look: 1 currypasta: 0.5 (theelepel) citroensap olijfolie pillipilli (of tabasco) peper zout

Bereiding

Maak de krielaardappeltjes schoon en kook gaar.

Pers de look fijn en meng met 2 el olijfolie, citroensap, peper en eventueel wat zout.  Maak de paddenstoelen schoon en snij in stukken. Laat een 10-tal minuten marineren in het lookmengsel.

Was de selder en pijpajuinen. Snij de selder in kleine plakjes en de ui in fijne ringen. Laat de olie heet worden in pan of wok. Laat de selder en pijpajuin al roerend bakken. Voeg de paddenstoelen toe en kruid af met beetje pilipili of tabasco. Bak alles  al roerend. 

Snij de krielaardappelen in 2 en voeg deze toe. Voeg de currypasta toe samen met een lepel water. Alles goed mengen en laat nog enkele minuten bakken.

Lekker met een gemengde slaatje! 

Alternatieve ingrediënten

Tip: afhankelijk van het seizoen kan je voor verschillende champignons kiezen: kastanjechampignons, Parijse champignons, oesterzwammen…