soep kervelsoep maaltijdsoep recept vegetarisch

Kervelsoep

Herfst Lente Zomer 30-45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kervel: 0.5 (bussel) ui: 0.5 prei: 0.25 aardappelen: 0.25 groentebouillon: 250 ml room: 1 eetlepel (soja) olijfolie peper

Bereiding

Was en snij alle groenten fijn. Stoof de ui, de prei, de aardappel en driekwart van de kervel aan in een pan met olie. Voeg daarna de groentebouillon toe en laat alles een dertigtal minuten zachtjes koken.

Mix de soep fijn. Snij ondertussen de overgebleven kervel ook fijn en voeg toe aan de soep. Mix daarna alles nog eens. Door de verse kervel later toe te voegen, krijg je een sterkere smaak. Kruid af met peper en zout.

Schep bij het serveren nog een eetlepel room in elk bord als afwerking.

Lekker met geroosterd volkorenbrood.