Indiase bloemkoolsoep met naan

Indiase bloemkoolsoep met naan

Herfst Lente Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

bloemkool: 0.25 aardappelen: 0.5 ui: 0.25 teen look: 0.5 kokosmelk: 125 ml groentebouillon: 125 ml bloem: 100 g (zelfrijzend) yoghurt: 75 g olijfolie kurkuma currypoeder peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn, schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de bloemkool in roosjes.

Bak de ui glazig in een hete pan met olie samen met wat currypoeder en kurkuma. Voeg op het einde de geperste look toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de bloemkool, aardappel en de bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten koken zodat de aardappelen en bloemkool zacht zijn.

Mix het geheel fijn en voeg de kokosmelk toe. Laat nog een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Maak ondertussen de naan door de bloem en yoghurt tot een gladde deeg te kneden. Breng op smaak met een snuifje zout. Is de deeg nog te plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe.

Met deze hoeveelheden kan je 2 broodjes per persoon maken. Verdeel het deeg in gelijke bollen, en rol elke bol uit tot plat brood. Bestrooi daarvoor je werkblad met bloem, of rol uit op bakpapier ingevet met een beetje olie.

Verwarm een (grill)pan. Als de pan goed warm is, smeer dan de broodjes aan 1 kant in met olie en leg in de pan. Bak mooi bruin in ongeveer 2 minuten. Smeer de bovenkant ook in met olie en draai de naan dan om. Bak ook ongeveer 2 minuten. Serveer onmiddellijk.

Je kan met naan heel erg variëren door gebruik te maken van kruidenolie of door extra kruiden of specerijen toe te voegen aan het deeg. Besmeer met lookolie, of voeg wat Provençaalse kruiden toe aan het deeg en laat je verrassen.

Alternatieve ingrediënten

Tip: mag het wat pittiger zijn? Snipper een halve rode peper fijn en voeg in het begin toe aan de soep.