Groenteschotel met vergeten groenten
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
koolrabi: 75 g
raapjes: 75 g
aardpeer: 75 g
zoete aardappel: 75 g
geitenkaas: 62.5 g
notenmengeling: 37.5 g
rode ui: 0.5
appels: 0.5
honing: 0.5 eetlepel
olijfolie: 0.5 eetlepel
citroensap
teen look: 0.5 (geperst)
tijm: 0.5 (takje)
rozemarijn: 0.5 (takje verse)
peper
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de groenten, snij ze in gelijke blokjes of stoom ze beetgaar in ongeveer 10 minuten. Laat goed uitlekken.
Schil de appelen, snij in partjes en besprenkel met het citroensap. Doe ze samen met de groenten en de geperste knoflook in een met olie ingevette ovenschaal. Snij de geitenkaas in dikke plakken en schik die tussen de groenten.
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes. Hak de noten grof en strooi ze samen met de kruiden over de groenten.
Besprenkel met honing en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven.