Gierstschotel met champignons, amandelen

Gierstschotel met champignons

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gierst: 75 g champignons: 100 g kaas: 25 g (mager, in plakken) amandelschilfers: 12.5 g ui: 0.5 groentebouillon: 150 ml tijm peterselie: 0.5 eetlepel olijfolie

Bereiding

Kook de gierst gaar in de groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de amandelen goudbruin. Maak de ui schoon en snij hem fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren. Fruit de ui in de olie. Voeg de champignons en tijm toe en bak dit kort mee.

Snij de kaas in dunne reepjes. Knip de gewassen peterselie fijn. Schep het champignonmengsel samen met de kaas en de peterselie door de gierst. Strooi de amandelen erover.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je hebt geen speciaal borsteltje nodig om champignons te reinigen. Een droge, propere keukenhanddoek of een stuk keukenpapier is even goed.