Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Herfst Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tomaat: 2 rijst: 75 g ui: 0.5 teen look: 0.5 pijnboompitten: 1 eetlepel dille: 0.25 (bosje verse) olijfolie paprikapoeder: 0.25 (tl) peper zout

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper de ui fijn en bak in een pan met olie. Voeg op het einde de geperste look toe en bak nog even mee.

Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof.

Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Snij het vruchtvlees in stukjes.

Meng de rijst met de ui, tomatenstukjes, pijnboompitten en de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper, zout en het paprikapoeder.

Schep het rijstmengsel in de tomaten en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.