Gevulde paprika's

Gevulde paprika's

Herfst Zomer 45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

paprika: 1 (grote) couscous: 75 g ui: 0.5 rozijnen: 25 g pistachenootjes: 25 g tomaat: 0.25 tomatenpuree: 0.25 eetlepel olijfolie munt (verse) paprikapoeder (gerookt) komijn peper zout

Bereiding

Laat de couscous wellen in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij het hoedje van parika. Laat het steeltje eraan, dat is mooi voor de afwerking. Haal voorzichtig de zaadlijsten uit de paprika zodat deze heel blijft.

Snipper de ui fijn en bak glazig in een pan met olie.

Snij de tomaten in fijne blokjes. Meng de couscous met de ui, de rozijnen, de nootjes, de tomaat, de tomatenpuree en de verschillende kruiden.

Schep het mengsel in de paprika's en zet een klein halfuurtje in een voorverwarmde oven op 180°C.

Lekker met een slaatje bij.