Gesmoorde groenten met tofu

Gesmoorde groenten met tofu

Herfst Lente Winter Zomer 20 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tofu: 75 g champignons: 62.5 g sperziebonen: 50 g sojascheuten: 50 g rode ui: 0.25 Chinese kool: 0.25 bamboescheuten: 0.25 (blik) sojasaus: 0.5 eetlepel olijfolie gemberpoeder peper zout

Bereiding

Verhit de olie in een wokpan. Voeg de blokjes tofu toe en bak ze tot ze wat bruin kleuren. Kruid met peper en zout en haal ze daarna uit de pan en hou aan de kant.

Snij de Chinese kool en de champignons in gewenste vorm. Doe de champignons, Chinese kool, sperziebonen, soja en-bamboescheuten in de wok en bak 2 à 3 minuten op een stevig vuur. Doe vervolgens de tofu en sojasaus in de pan. Schep alles gedurende 1 minuut om en kruid met gemberpoeder, peper en zout. Zet daarna een deksel op de pan en laat nog circa 3 minuten op het vuur staan. Besprenkel het gerecht met wat olijfolie en dien op.

Lekker met zilvervliesrijstrijst of noedels.

Alternatieve ingrediënten

Tip: voeg een rode peper toe om het geheel wat pittiger te maken!