Gekruide oventomaten

Gekruide oventomaten

Herfst Zomer 60 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

tomaat: 2 (medium en ongeveer dezelfde grootte) sjalot: 1 teen look: 1 olijven: 6 (zwart) paneermeel: 8 g (of panko) oregano basilicum: 1.5 eetlepel (vers, gehakt) munt: 0.5 eetlepel (vers, gehakt) olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Snij het hoedje van de tomaat. Je kan ze gebruiken als afwerking, in een slaatje doen of gewoon
nu even opeten als je al een hongertje hebt.

Verwijder het vruchtvlees. Hiervoor kan je best een lepel gebruiken. Toch liever
met een mes? Zorg dan dat je de tomaat niet doorprikt.

Laat de tomaten omgekeerd uitlekken.
Hak de sjalotten, look en olijven fijn. Fruit ze een vijftal minuten in een pan met olijfolie. Haal hierna de pan van het vuur en voeg de
paneermeel, fijngesneden basilicum, munt en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de tomaten met dit mengsel en druppel er wat olijfolie over.
Zet de tomaten op een bakplaat gedurende 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Alternatieve ingrediënten

Lekker met een stukje kip, vis of een slaatje en gebakken aardappelen of puree.