Gebakken rijst met ei en groenten

Gebakken rijst met ei en groenten

Herfst Zomer 30-45 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

ei: 1 zilvervliesrijst: 60 g champignons: 62.5 g prei: 0.5 (stengel) broccoli: 0.25 sjalot: 0.25 lente ui: 0.25 sojasaus: 0.5 eetlepel olijfolie: 0.5 eetlepel chilipoeder peper zout

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper de sjalot fijn. Was de groenten en snij de prei en champignons in kleine stukjes en de broccoli in roosjes.

Bak de groenten met de sojasaus in een wokpan met olie. Roer regelmatig om tot alles beetgaar is.

Kluts de eieren en roer door de groenten zodat je een roerei krijgt.

Breng op smaak met peper, zout en wat chillipoeder.

Laat de rijst goed uitlekken en voeg daarna toe aan het roerei. Laat al roerend alles nog even doorbakken. Werk af met de lente ui.

Alternatieve ingrediënten

Tip: in plaats van chilipoeder kan je ook sambal oelek of tabasco gebruiken.