Appel en roquefort in brickdeeg op de BBQ blauwe kaas

Driehoekjes van appel en roquefort

Herfst Lente Winter Zomer 15-20 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

brickdeeg: 1 (vellen) Roquefort: 50 g appels: 0.5 walnoten: 10 g (Of andere noten naar keuze) ei: 0.25 (optioneel) olijfolie

Bereiding

Was en snij de appel in dunne plakjes. Snij ook de kaas in plakken. Hak de noten in stukken.

Verdeel de kaas over het deeg, bestrooi met de noten en leg daarop de appelschijfjes. Vouw het deeg goed toe zodat je een pakketje krijgt. Plak de naden toe door wat water of een losgeklopt ei op de randen te smeren.

Bak de pakketjes een paar minuten op een plaat op de BBQ of in een pan tot het deeg goudbruin en krokant is.

Alternatieve ingrediënten

Mag het voor jou wat zoeter? Voeg dan een beetje honing of rozijnen toe.