Crumble van gestoofde groenten

Crumble van gestoofde groenten

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

wortel: 0.75 selder: 0.25 knolselder: 0.25 ui: 0.25 sinaasappel: 0.25 (biologische) noten: 37.5 g boter: 25 g bloem: 17.5 g parmezaanse kaas: 12.5 g olijfolie peper zout

Bereiding

Snij alle groenten in stukken. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze gaar zijn. Rasp de sinaasappel en pers ze uit.

Stoof de groenten samen met de helft van de sinaasappelschil en het sap gaar in een hete pan met olie. Zorg ervoor dat je groenten beetgaar blijven en niet te plat worden. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de noten in stukken en doe de helft ervan bij de groenten. Doe het groenten-notenmengsel in een ovenschotel.

Meng de boter, bloem, Parmezaanse kaas, de rest van de noten en de rest van de sinaasappelschil en het sap. Breng op smaak met nog wat peper.

Doe het deeg over de groenten en zet een tiental minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot je een mooi korstje krijgt.

Lekker met gebakken aardappelen of puree.