Crumble van courgettes in de oven, venkel

Crumble van courgettes in de oven

Herfst Zomer 40 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

courgette: 0.75 venkel: 0.25 ui: 0.25 bloem: 15 g boter: 15 g pecorino: 15 g groentebouillon: 250 ml witte wijn: 12.5 ml paneermeel: 0.75 eetlepel tijm peper zout

Bereiding

Snipper de ui fijn en snij de courgettes in blokjes en de venkel in reepjes.

Fruit de ui glazig in de olijfolie. Bak eerst de venkel een tweetal minuten en voeg dan de courgettes erbij. Roer goed en laat alles nog 3 minuten bakken. Blus met de wijn. Laat op een hevig vuur bijna helemaal inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de groentebouillon aan toe. Laat 5 tot 10  minuten stoven onder deksel, tot de groenten beetgaar zijn.


Meng met de vingertoppen de zachte boter, de bloem en het paneermeel tot een kruimelig mengsel. Voeg er de geraspte pecorino kaas en de tijm aan toe.

Schep de groenten in een diepe ovenschaal. Verdeel er het botermengsel over. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Lekker met aardappelen of brood.