Courgettes met Parmezaan kaas

Courgettes met Parmezaan kaas

Herfst Zomer 25 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

courgette: 125 g parmezaanse kaas: 25 g (blok) olijfolie basilicum (Je kan ok rucola gebruiken) citroensap peper zout

Bereiding

Was en snij de courgette in schijfjes van 5mm dik. Stoof de courgette gaar in een paar minuten. Proef regelmatig want de courgetteschijfjes moeten beetgaar blijven.

Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas in fijne krullen. Meng ook de olijfolie met wat citroensap.

Verdeel de beetgare courgettes over de schotel. Giet het mengsel van citroensap en olijfolie erover en breng verder op smaak met peper en zout.  Werk af met basilicum (of rucola) en de Parmezaanse kaas.

Lekker met volkoren pasta, rijst of noedels

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de courgette ook stomen. De schijfjes zijn gaar in 2 minuten als je aan hoge druk stoomt (120°C) en in 5 minuten als je aan lage druk stoomt (100°C).