Courgettes met Parmezaan kaas
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
courgette: 125 g
parmezaanse kaas: 25 g (blok)
olijfolie
basilicum (Je kan ok rucola gebruiken)
citroensap
peper
zout
Bereiding
Was en snij de courgette in schijfjes van 5mm dik. Stoof de courgette gaar in een paar minuten. Proef regelmatig want de courgetteschijfjes moeten beetgaar blijven.
Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas in fijne krullen. Meng ook de olijfolie met wat citroensap.
Verdeel de beetgare courgettes over de schotel. Giet het mengsel van citroensap en olijfolie erover en breng verder op smaak met peper en zout. Werk af met basilicum (of rucola) en de Parmezaanse kaas.
Lekker met volkoren pasta, rijst of noedels
Alternatieve ingrediënten
Tip: je kan de courgette ook stomen. De schijfjes zijn gaar in 2 minuten als je aan hoge druk stoomt (120°C) en in 5 minuten als je aan lage druk stoomt (100°C).