bosaddenstoelensoep

Bospaddenstoelensoep

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

bospaddenstoelen: 125 g rode ui: 0.25 room: 31.25 ml (soja) witte wijn: 25 ml teen look: 0.25 bouillon: 125 ml peterselie olijfolie peper zout

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui glazig. Voeg de look toe en bak nog even mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak 10 minuten zoachtjes al roerend. Voeg de wijn toe en laat inkoken tot de helft van de wijn verdampt is. Voeg als laatste de bouillon toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

Mix de soep fijn. Voeg de room toe en breng de soep opnieuw aan de kook.

Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de peterselie.

Lekker met volkoren stokbrood.