Auberginespies met krielaardappeltjes en kerstomaten

Auberginespies met krielaardappeltjes

Zomer 20 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

krielaardappelen: 4 (in de schil) kerstomaten: 50 g aubergine: 0.25 zongedroogde tomaat: 25 g basilicum (vers) olijfolie peper spies: 1

Bereiding

Snij de aubergine in sneden van +/- 3mm dik, dit in de lengterichting. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen.

Kook intussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de gedroogde tomaatjes samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot pasta. Breng op smaak met peper.

Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op. Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiesen. Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie. Laat ze in ongeveer 10 minuten rondom bruin roosteren op de barbecue.