Asperges met sinaasappelsaus en burrata

Asperges met sinaasappelsaus en burrata

Lente 25 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

asperges: 375 g (wit of groen) Burrata (mozzarella): 0.5 (bol) crème fraîche: 31.25 g sinaasappel: 0.5 (biologisch) mosterd: 0.25 (theelepel) witte wijn: 0.5 eetlepel (optioneel. Kan ook sherry zijn) peper zout

Bereiding

Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar en laat goed uitlekken. Groene asperges hoef je niet te schillen. Snij wel de onderkant af. Je kan groene asperges ook bakken in de pan of grillen in plaats van te koken.

Was de sinaasappel goed. Snij een heel fijne schil van de sinaasappel. Snij die in reepjes. Hou apart voor de afwerking. Rasp naar eigen smaak de schil voor de zeste. Snij de sinaasappel à vif in partjes. Vang het sap tijdens het snijden op.

Meng het sinaasappelsap met de crème fraîche, de mosterd en eventueel de witte wijn of sherry. Warm op en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de burrata over de borden. Verdeel daar eerst de sinaasappelpartjes over en leg de asperges daarop. Werk af met de sinaasappelsaus en de fijne reepjes van de sinaasappelschil.

Lekker met stokbrood.