Zalmsalade met appel, rode ui, komkommer

Zalmsalade met appel

Herfst Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gerookte zalm: 100 g appel: 0.75 rode ui: 0.5 komkommer: 0.25 rijstazijn: 1 eetlepel (zoete ) room: 1 eetlepel (zure) honing: 0.5 eetlepel koriander olijfolie

Bereiding

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij elke appel in 12 stukken. Snij de komkommer in de lengte doormidden en in lange stukken.

Meng de in halve ringen gesneden uien met de appels en de komkommer. Overgiet dit met de honing en de rijstazijn en schep alles goed door elkaar. Laat het ongeveer 15 minuten marineren.

Leg de zalm op de borden. Neem de salade uit de marinade en bak deze 2 minuten op hoog vuur aan in een pan met voldoende olijfolie. Verdeel de warme salade over de borden met zalm en schep er een lepel zure room op. Besprenkel het tenslotte met een beetje marinade.

Werk af met de korainder.