Wintersalade met walnoten, witloof

Wintersalade met walnoten

Herfst Winter 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

witloof: 1 (stronk) veldsla: 50 g walnoten: 25 g (gepelde) limoen: 0.5 (onbespoten) honing: 1 eetlepel olijfolie: 1 eetlepel gemberwortel (stukje) peper zout

Bereiding

Was de limoen goed en rasp een stukje van de schil. Pers de limoen daarna uit. Schil de gember en rasp fijn.

Plet een vierde van de walnoten fijn. Doe de rest van de noten in een pan en bak zonder olie. Voeg de honing toe en laat lichtjes karamelliseren.

Maak de dressing door het limoensap, de limoenchil, olijfolie, wat water en de geraspte gember te mengen. Voeg de geplette noten hieraan toe. Breng op smaak met wat peper.

Was de sla en snij het witloof in reepjes. Meng de groenten door de dressing en werk af met de noten.

Lekker met dik gesneden volkoren boerenbrood en geitenkaas of feta.

Alternatieve ingrediënten

Tip: Ook heel lekker met een gebakken eitje bij of met een stukje vis. Of als slaatje bij een kaasschotel.