Slaatje van nieuwtjes champignons

Slaatje van nieuwtjes

Lente Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

sprotfilet: 50 g aardappelen: 200 g (nieuwe) champignons: 62.5 g pijpajuintje: 0.75 (bosje) ui: 0.25 appelazijn olijfolie bieslook peper zout

Bereiding

Snij de nieuwe aardappelen in blokjes, kook deze gaar en laat afkoelen.

Borstel de champignons schoon, snij ze in schijfjes en bak ze in een pan met olie. Snipper ondertussen de pijpajuin en de ui fjijn.

Meng alle groentjes onder de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel het geheel met wat appelazijn en olie.

Schik hierop de sprotfilets en werk af met wat bieslooksprietjes.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de champignons vervangen door radijsjes voor een extra fris en kleurrijk slaatje.