Slaatje van linzen

Slaatje van linzen

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gerookt rundsvlees: 4 (sneden) linzen: 62.5 g (groene - blik) rucola: 25 g gele paprika: 0.25 rode paprika: 0.25 groene paprika: 0.25 ui: 0.25 olijfolie laurier: 0.5 (blaadjes) peper zout

Bereiding

Snij de paprika's doormidden en haal de pitten eruit, snij ze in dikke repen en leg deze op de ovenplaat. Overgiet alles met olie en kruid goed met peper en zout. Laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200°C.

Spoel de linzen. Snipper de ui fijn en stoof deze in een beetje olie. Voeg daarna de linzen toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laurier toe en laat 3 minuten stoven.

Schik de linzen op een bord, samen met de paprika en het gerookte rundvlees. Werk af met rucola.

Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.